headerimage

Ik streef ik ernaar om de cliënt zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk uit te leggen wat de aard van de klacht is en wat de vervolgstappen zijn.

quote

Hoe het begon…

Vroeger beoefende ik verschillende sporten op hoog niveau, zoals hockey, skiën, tennis en golf. Door zelf in aanraking te komen met blessures is mijn eerste contact met het vak fysiotherapie gelegd. Voorts ben ik begonnen met een sportopleiding en ben ik fysiotherapie gaan studeren. Het vak fysiotherapie spreekt mij aan, omdat ik het leuk vind om mensen naar een hoger niveau te helpen.

Doordat ik zelf veel sporten heb beoefend, ben ik in aanraking gekomen met verschillende blessures en kan ik mezelf goed inleven in patiënten. Ik heb een aantal prof-voetballers, -basketballers en -hockeyers onder behandeling, maar het beoefenen van topsport is voor mij geen pre. Ik tracht de patiënt een luisterend oor te bieden en ik probeer op deze manier te levelen met de patiënt. Momenteel behandel ik veel veel cliënten die een operatie hebben gehad en daarvan moeten revalideren, met die cliënten bouw ik echt een band op en het geeft veel voldoening om die mensen vooruit zien te gaan.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak vind ik het vooral belangrijk dat de patiënt zich op zijn/haar gemak voelt, los van de klacht. Er wordt een intakegesprek afgenomen, gevolgd door een screening en tijdens het onderzoek stel ik samen met de cliënt een behandelplan op. Als iemand bijvoorbeeld last heeft van zijn knie, kijk ik niet alleen naar de knie, maar ook naar de enkel, de heup en de rug. Het is namelijk vaak het geval dat de bron waar de pijn zit niet de oorzaak van de pijn is. Tevens streef ik ernaar om de cliënt zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk uit te leggen wat de aard van de klacht is en wat de vervolgstappen zijn.

Specialisaties

Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten, maar over het algemeen behandel ik veel uiteenlopende casussen. Persoonlijk vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de actuele fysiotherapeutische ontwikkelingen. Uiteindelijk vind ik het belangrijk om mijn cliënten een soort rugzakje mee te geven met tools die ze zelf kunnen toepassen als de klacht weer opnieuw opspeelt, zo kunnen zij zelf aan de slag met de klacht. Tot slot vind ik het belangrijk om stand-by te staan voor mijn cliënten voor als zij vragen hebben of willen overleggen, of voor het maken van een nieuwe afspraak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top