headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure

Probleemloos kunnen appen

Een polsblessure is natuurlijk ontzettend irritant. Je wilt gewoon de dagelijkse dingen kunnen doen zoals altijd. Denk bijvoorbeeld aan whatsappen met je vrienden. Berichtjes sturen naar je vrienden gaat echter een stuk lastiger met een polsblessure. Sinds je gevallen bent, heb je ontzettend veel last van je pols. Hoewel de pijn niet onoverkomelijk is, wil je het liefst natuurlijk klachtenvrij zijn. Gelukkig kun je bij Fysio Rotterdam terecht voor een afspraak.

Wat is er aan de hand?

Een polsblessure ontstaat veelal doordat je gevallen bent en jij jezelf hebt opgevangen op je handen. De banden en het kapsel rondom je pols zijn daardoor opgerekt. Dit kan uiteraard de nodige pijn veroorzaken en zorgen voor een dikke pols of blauwe plek. Onze behandeling is erop gericht om de spieren vrij en soepel te maken en vervolgens te werken aan krachtherstel in je polsen.

Klachtenvrij binnen een enkele week bij een lichte kneuzing

Bij een lichte kneuzing in je pols kun je vaak al binnen een week klachtenvrij zijn. Dit betekent dat je gewoon weer de dingen kunt doen die je altijd al deed. Gaandeweg het traject voel je je beter. Dit komt omdat je beter kunt bewegen en dat de kracht in je polsen wordt hersteld.

Hoe handel je bij een polsblessure?

Ben je net gevallen? Zorg dan dat je de pols koel houdt. Dit kun je viermaal per dag doen met ijs of een coldpack. Neem daarnaast voldoende rust of bel ons zodat we een brace of tape drukverband kunnen aanleggen. Verder is het belangrijk om je pols hoog te houden.

Het belang van de spieren in je pols

Spieren spelen een belangrijke rol bij het herstel van een polsblessure. In eerste instantie is het nemen van voldoende rust erg belangrijk. Om de dag krijg je van ons een deep-tissue massage en kleine oefeningen om de spieren in je pols soepel te houden. Dry-needling kan helpen bij het losmaken van knopen en verklevingen. Pas als de ergste pijn in de pols is verdwenen en de spieren goed los zitten, krijg je van Fysio Rotterdam rekoefeningen om de verkrampte spieren weer lang te maken. Kracht, coördinatie en beweeglijkheid van de spieren komen vervolgens later in de behandeling aan bod.

Kom langs en investeer in je herstel

Te lang met een polsblessure blijven lopen, is gewoonweg niet verstandig en bevordert op geen enkele manier je herstel. Wil je de gevolgen beperkt houden voor jezelf? Maak dan een afspraak bij Fysio Rotterdam en profiteer van onze persoonlijke aanpak en professionele tips en adviezen.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top