headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Omgaan met artrose

Fysiotherapie bij artrose – Hoe werkt dat?

Pijnlijke, stijve en stramme spieren. Voor iedereen met artrose is dit een herkenbaar verschijnsel. Hoewel het begon met een paar minuten in de ochtend, wordt het steeds erger en vraag je je af of fysiotherapie je hierbij kan helpen. Het antwoord is: ja, fysiotherapie helpt. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij Fysio Rotterdam.

Vind de juiste manier van bewegen

Bij artrose is het belangrijk om een beweegprogramma samen te stellen dat voor jou werkt. We houden rekening met wat je kunt, wat je mogelijkheden zijn en welke doelen je hiermee wilt bereiken. Om je het beste te kunnen helpen doen we (lichamelijk) onderzoek naar je klachten en luisteren we graag naar je verhaal. Op grond daarvan kunnen we een behandeling opstellen die jou helpt je lichaam te begrijpen en je mogelijkheden te benutten. We kijken naar de klachtgebieden, wat je wilt bereiken en hoe we daar samen gaan komen. Uiteraard is jouw persoonlijke inbreng hierin van groot belang. Er zijn verschillende behandelmethodes die we kunnen gebruiken, geef dus gerust aan welke het beste werkt voor jou. Er is volledige aandacht voor je houding en je manier van bewegen. Oefeningen, eventuele hulpmiddelen en persoonlijk advies helpen je hierbij.

Hoe ziet de ontwikkeling van artrose eruit?

Artrose is onder te verdelen in drie stadia:

  1. Artrose en slijtage worden bij toeval gevonden, maar je merkt er nog weinig van.
  2. Je voelt hevige pijn, bewegingen maken gaat soms lastig. De huisarts verwijst je door naar de fysiotherapeut.
  3. Ontstekingen, zwellingen en voelen van stukjes losgelaten bot.

Hulp na een artrose operatie

In sommige gevallen is de artrose zover gevorderd dat je een kunstheup of kunstknie krijgt. Zowel voor als na de operatie kun je bij Fysio Rotterdam terecht voor de juiste ondersteuning. Oefeningen helpen bij het sterker maken van spieren rondom het gewicht, maar verbeteren bijvoorbeeld ook je conditie. Na een operatie mag je vaak veel dingen niet doen. Rust pakken is belangrijk, net als het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken en handgrepen in huis. Fysio Rotterdam komt na een operatie snel bij je thuis om aan de slag te gaan met oefeningen. Sommige oefeningen kun je zelf, andere oefeningen doe je alleen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Slijtage en vervorming van je gewrichten

Een krakend geluid in de gewrichten die pijn doen, je hebt het vast en zeker weleens gehoord. Deze gewrichten doen niet alleen pijn, maar slijten ook. Het bot rondom het gewricht kan aan het vervormen zijn. Knobbels zorgen voor pijn en minder soepel kunnen bewegen.

Kom langs en maak een afspraak

Fysio Rotterdam maakt graag een afspraak met je. We kunnen namelijk op verschillende vlakken iets voor je betekenen. In welk stadium je ook zit, wij bieden je een persoonlijk beweegprogramma aan voor de ontwikkeling van je uithoudingsvermogen en geven je tips hoe je het beste kunt omgaan met artrose.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top