headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Een pijnlijke en ontstoken knie, hoe kun je snel herstellen?

Een peesontsteking bij je knie is geen pretje. Het is opgezwollen en hoewel je veel rust neemt, blijft het een pijnlijke plek. Zeker als je je knie buigt, kun je het wel uitschreeuwen van de pijn. Het centrum van de pijn bij een peesontsteking in je knie, bevindt zich vlak onder je knieschijf. Als je je knie buigt, straalt de pijn echter uit en dat voel je. Hoewel je zo snel mogelijk je sportieve activiteiten weer wilt oppakken, is het slim om eerst een afspraak te maken bij Fysio Rotterdam. Wij geven je inzicht en helpen je in het vervolg een pijnlijke en ontstoken knie te voorkomen.

Scheurtjes in je pees veroorzaken een ontsteking

Door extreem met sport bezig te zijn of door het maken van verkeerde bewegingen in huis of op het werk, kunnen er scheurtjes in je pezen ontstaan. Deze scheurtjes veroorzaken een peesontsteking. Een kleine overbelasting is niet erg. Scheurtjes in je pezen ontstaan vooral door systematische overbelasting.

Professionele steun voor gegarandeerd resultaat

Rust is bij een peesontsteking in de knie belangrijk. Het is daarom verstandig om goed naar je lichaam te luisteren. Deze bepaalt namelijk het tempo van je herstel. Als Fysio Rotterdam hechten we hier veel waarde aan. Bovendien is ook de ontsteking zelf een goede graadmeter voor het bepalen van de behandeling. We richten ons in eerste instantie op het ontspannen van de spieren, daarmee voorkom je teveel druk op de ontstoken pees. Natuurlijk heb je krachtige spieren nodig om een ontsteking in het vervolg te voorkomen. We houden daarin rekening met jouw pijngrens. Zodra jij pijn voelt, stop je. Je zult bemerken dat de klachten steeds minder worden en je spieren daarentegen sterker worden. Uiteindelijk bereik je het punt van volledige genezing.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals je net hebt kunnen lezen, ontstaat een peesontsteking in je knie door systematische overbelasting. Het is belangrijk dat je daarom iets structureel wijzigt in je sport– of werkritme. Tijdens het fysiotherapietraject wordt al snel duidelijk wat de oorzaak is en hoe je kunt terugvallen. Je krijgt daarom specifieke oefeningen van Fysio Rotterdam om het gedrag en bewegingen aan te passen. Daarmee behandel je niet alleen de klacht, maar zorg je ook dat deze niet meer terugkeert!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top