headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Leven zonder angst bij botontkalking

Botontkalking wordt vaak per toeval ontdekt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een gebroken pols of heup. Pijnlijke botten kunnen ook vaak een voorbode zijn van botontkalking. Het voelt alsof je lichaam je in de steek gelaten heeft. Je bent broos en fragiel en een actief leven lijkt ver te zoeken.

Omgaan met botontkalking – Hoe doe je dat?

Omgaan met botontkalking kan op verschillende manieren en daar helpt Fysio Rotterdam je graag bij. Wat wij voor je kunnen doen? *Botten geef je extra bescherming door je spierkracht te vergroten. Sterke spieren verkleinen de kans op vallen en zorgen tevens voor een betere conditie van je lichaam.

  • Fysio Rotterdam kijkt samen met jou naar je houding en manier van bewegen. Mensen die last hebben van botontkalking, passen hun houding vaak aan klachten aan om pijn te vermijden, maar dit is niet altijd verstandig. Wij helpen je bij het herstellen van je balans en gevoel van evenwicht.
  • Kennis over wat er nu precies speelt is belangrijk. Wij informeren je over het verloop van je klachten, de gevolgen die dat met zich meebrengt, wat je eraan kunt doen en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken.
  • We geven ook een stukje advies over eventuele aanpassingen die je kunt toepassen in je woning.

Wat kun jij doen aan botontkalking?

Het binnenkrijgen van voldoende calcium is belangrijk als je kampt met botontkalking. Verder is het belangrijk om voedingssupplementen te slikken (vitamine D) en regelmatig van de zon te genieten. Koffie en alcohol drink je met mate en roken is al helemaal niet verstandig. Voldoende bewegen levert een belangrijke bijdrage aan je vitaliteit. Bewegen én belasten, daar is ons programma op gericht. Sporten die je hiervoor kunt beoefenen zijn wandel, fietsen, tennissen en hardlopen.

Maak een afspraak bij Fysio Rotterdam

Langskomen in onze praktijk is een slimme keuze. In welk stadium je van botontkalking ook zit, we kunnen altijd iets voor je betekenen. Het aanleren van specifieke oefeningen, je uithoudingsvermogen ontwikkelen of het ontvangen van professioneel advies omtrent aanpassingen in je woning, bij Fysio Rotterdam kan het allemaal!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top