headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Op een veilige manier herstellen van je schouderpijn

Schouderpijn, hoe kom ik er vanaf?

Schouderpijn doet zich op verschillende manieren voor. Het optillen van je arm bijvoorbeeld of gewoon als je in bed ligt. Een simpele handeling als het aantrekken van je jas kan soms heel pijnlijk zijn. Dit brengt vaak de nodige irritatie met zich mee. Wil je zo snel mogelijk van je schouderpijn af? Maak dan een afspraak bij Fysio Rotterdam.

Schouderpijn komt vaak voor

Het helpt om je te realiseren dat één op de vijf mensen wel eens last heeft van schouderpijn. Het ontstaat veelal niet plotseling, maar is er vaak al een proces aan vooraf gegaan. Hoewel schouderpijn soms voelt als ernstig en niet te verhelpen, is dit bijna nooit het geval. Dat is alvast een geruststellende gedachte om mee te beginnen. Waar de pijn dan wel vandaan komt? Waarschijnlijk zijn het ingeklemde spieren en pezen. Je schoudergewricht is daardoor uit balans geraakt en spieren verliezen de controle omdat ze niet werken zoals het hoort. Beknellende spieren zorgen vaak voor schouderpijn.

Werk aan sterke spieren

Schouderpijn is goed te verhelpen, maar heeft tijd nodig. Het uiteindelijke doel van de behandeling is om de spieren in je schouders weer op kracht te brengen. Je kunt niet direct het uiterste van je vergen als het om herstel gaat. Logisch natuurlijk. Lastig ook, want je kunt je schouder werkelijk alle kanten opdraaien. Gewrichten, spieren en pezen zorgen daarvoor. Voor een duurzaam herstel van je schouder moet je serieus aan het werk. Spieren zijn door de pijn verzwakt.

Spieren soepel maken

Rustige bewegingen om de spieren soepel te maken, zijn nodig voor een duurzaam herstel. Bij Fysio Rotterdam geven we je oefeningen mee om je spieren soepel te maken. Krachttraining is niet slim en zorgt alleen maar voor meer schouderpijn. Rustige en bedachtzame bewegingen geven de spieren in je schouder rust en ruimte. Veel cliënten ervaren binnen een kort tijdsbestek al snel resultaat.

Een schema van herstel

Het echte herstel van je schouderspieren begint pas als je start met krachttraining. Daarmee geef je spieren in de schouder namelijk de controle terug. Spieren hebben daardoor het vermogen om weer complexe bewegingen te maken. Uiteraard wordt een herstelschema in goed overleg met jou opgesteld. Oefeningen keren terug, worden steeds iets zwaarder en voortdurend herhaald. Je voelt je gaandeweg steeds sterker worden. Maak daarom snel een afspraak met Fysio Rotterdam voor een perfect resultaat en verlichting van je schouderpijn.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top