headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Fysio Rotterdam, specialist in gescheurde enkelbanden

Mijn enkelbanden zijn gescheurd, wat nu?

Gescheurde enkelbanden zijn geen pretje. Dat kun je vast wel beamen. Dramatisch was het toen je de pijn door je enkels voelde vlammen. Wellicht heb je een flinke kreet geslagen. Toen je bij de eerste hulp of spoedeisende hulp werd binnengebracht, werd de pijn gelukkig iets minder. Deskundige begeleiding bij herstel begint met het pakken van voldoende rust.

Doe wat de spoedeisende hulp je adviseert

Hoewel bewegen en langskomen waarschijnlijk lastig is voor je, willen wij als Fysio Rotterdam je toch graag zien. We kunnen maar beter zo snel mogelijk beginnen met het voorbereiden van je herstel. Bel of mail ons, wij kunnen namelijk ook bij je langskomen! Vanuit het ziekenhuis heb je vast en zeker al de nodige aanwijzingen gekregen om voor je enkelbanden te zorgen. Het is belangrijk je hieraan te houden, ook als de situatie minder acuut aanvoelt. Daarmee versnel je herstelproces en voorkom je bovendien de nodige klachten. Zorg daarom voor voldoende rust, ijs, compressie en het hoog houden van je voet. Dan kunnen we daarna snel aan de slag met het vervolgtraject.

Wat is het onderliggende probleem?

Hoewel gescheurde enkelbanden natuurlijk zeer pijnlijk zijn, is het belangrijk ook het onderliggende probleem aan te pakken. Veel klachten bij enkels ontstaan door een verkeerde houding, maar ook overbelasting en verkeerde bewegingen kunnen een veroorzaker zijn. Dit hoeft niet altijd perse de enkel te zijn, de oorzaak kan liggen in de gehele beweegketen van je voet tot je heup. Als je bij Fysio Rotterdam een afspraak maakt, krijg je een lichamelijk onderzoeken. We kijken naar je spieren, maar we analyseren ook je houding. Ons doel is dat jij je lijf beter leert kennen. Waar liggen je mogelijkheden en welke grenzen dien je te respecteren?

Kies voor begeleiding door een specialist

Deskundige begeleiding zorgt altijd voor een effectief hersteltraject. Daarvoor ben je bij Fysio Rotterdam op de juiste plek. Wij bieden ondersteuning door middel van een tape of brace, maar we bieden ook zachte oefeningen aan om je spieren soepel te houden. Uiteraard is het gehele traject op maat en volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. We doorlopen aandachtig elke stap voor het beste eindresultaat. Hoewel je het liefst zo snel mogelijk hersteld bent, is het belangrijk jezelf tijd te gunnen voor een complete genezing.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top