headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Succesvol herstellen van een knieblessure

Sporten na een knieblessure

Een knieblessure voel je de gehele dag door. Staan, zitten en lopen, alles doet pijn. Met elke beweging die je maakt, zit je jezelf in de weg. Hoewel je het liefst buiten of aan het sporten bent, is een snelle oplossing nog niet zichtbaar. Hoe kun je weer optimaal trainen na een knieblessure?

Een knieblessure kost tijd

Een knieblessure is natuurlijk hartstikke pijnlijk en vervelend. Juist omdat het zoveel tijd kost. Trek er maar drie weken voor uit, zeker als je kniebanden gescheurd zijn. Tijdens deze periode doe je verschillende oefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden. Fysio Rotterdam kan je hierbij ondersteunen door het aanleggen van een kniebrace.

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk alles doen, maar negeren van je knieblessure heeft geen enkele zin. Hoe meer je een knieblessure forceert of negeert, hoe groter de kans dat het een chronische klacht wordt. Fysio Rotterdam biedt mensen met een knieblessure een compleet programma aan voor een optimaal herstelproces. Uiteraard leggen wij je vooraf uit wat er nu precies aan de hand is met je knie.

Hoe ontstaat een knieblessure?

Een knieblessure ontstaat door herhaaldelijk de verkeerde beweging te maken gedurende een lange periode. Gevolg daarvan is dat zowel de kraakbeenlaag als het kraakbeenweefsel beschadigd raken. Je knieblessure is ontstaan door een draaiende beweging die je met je knie hebt gemaakt. Hoewel je knie dat eigenlijk helemaal niet kan, gebeurt dat toch op zo’n moment. Dit kan een negatief effect hebben op je banden, maar ook de meniscus kan hierdoor geraakt zijn. Een knie uit de kom, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Uiteraard is het onze taak duidelijk te krijgen wat jouw klacht is en het juiste beweegprogramma voor je samen te stellen voor de beste resultaten.

De bekendste klacht

Een knieblessure is de meest voorkomende klacht waardoor er ook veel onderzoek naar is gedaan. Fysio Rotterdam biedt een scala aan mogelijkheden en behandelmethoden om aan het herstel van je knie te werken. We geven je ook informatie over hoe jouw lichaam werkt en wat je kunt doen om je knie zo spoedig mogelijk te laten herstellen.

Maak werk van je knieblessure: kom langs!

Te lang blijven lopen met een knieblessure is niet verstandig en bemoeilijkt een spoedig herstel. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op (blijvende) schade. Wat je reden om niet langs te komen ook is, leg het naast je neer en bel of mail ons voor een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top