headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Pijn aan de achillespees, wat kun je doen?

 

Je kunt er niets aan doen, maar zodra je uit bed stapt, verga je van de pijn. De tranen springen direct in je ogen vanwege een blessure aan je achillespees. Deze blessure zorgt voor allerlei ongemakken en bovendien wordt de pijn er ook niet beter op. Een duidelijke en doelgerichte behandeling biedt uitkomst.

Uit de running

We vallen wellicht direct met de deur in huis: een blessure aan de achillespees is niet direct over. Herstel kan maanden duren en daarom dien je rustig aan te doen. Probeer overbelasting daarom zoveel mogelijk te beperken, zowel tijdens je werk, sport en vrije tijd. Hoewel dat misschien ontzettend frustrerend is voor je, is het wel beter voor je eigen bestwil. Rust pakken helpt je om op de lange termijn een levensstijl te onderhouden.

Hoe ziet de geschiedenis van je klacht eruit?

Een blessure ontstaat nooit plotseling, zeker niet bij je achillespees. Die misstap of overbelasting is niet de oorzaak van je blessure. Vaak is het een langer proces geweest waarin je structureel verkeerd bewogen hebt. Vooral bij sporters komt dit veel voor. Je kunt te hard trainen, verkeerde schoenen dragen of een ander trainingsschema proberen. Kortom, bewust of onbewust heb je een proces in gang gezet dat de blessure heeft veroorzaakt.Daarom gaat Fysio Rotterdam samen met jou op zoek naar de oorzaak en op zoek naar een passende behandeling. Wij stellen een beweegprogramma samen dat gericht is op zowel je gedrag als je houding.

Voorkom herhaling van een blessure aan je achillespees

Hoe kun je een achillespeesblessure nu eigenlijk voorkomen? Fysio Rotterdam geeft je vast een aantal praktische tips:

  • Besteed voldoende aandacht aan een goede warming-up
  • Investeer in krachttraining
  • Draag warme hoge sokken bij trainen in de winter
  • Masseer regelmatig je kuiten
  • Trainingen dien je rustig aan op te bouwen

Investeer in herstel en kom langs!

Te lang blijven lopen met een blessure aan de achillespees is onverstandig. Het bevordert op geen enkele manier het herstelproces. Wat voor reden je ook hebt om niet langs te komen, leg het naast je neer en maak een afspraak bij Fysio Rotterdam voor advies op maat en investeer in de begeleiding die je nodig hebt.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top