headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Pijn aan de achillespees, wat kun je doen?

 

Je kunt er niets aan doen, maar zodra je uit bed stapt, verga je van de pijn. De tranen springen direct in je ogen vanwege een blessure aan je achillespees. Deze blessure zorgt voor allerlei ongemakken en bovendien wordt de pijn er ook niet beter op. Een duidelijke en doelgerichte behandeling biedt uitkomst.

Uit de running

We vallen wellicht direct met de deur in huis: een blessure aan de achillespees is niet direct over. Herstel kan maanden duren en daarom dien je rustig aan te doen. Probeer overbelasting daarom zoveel mogelijk te beperken, zowel tijdens je werk, sport en vrije tijd. Hoewel dat misschien ontzettend frustrerend is voor je, is het wel beter voor je eigen bestwil. Rust pakken helpt je om op de lange termijn een levensstijl te onderhouden.

Hoe ziet de geschiedenis van je klacht eruit?

Een blessure ontstaat nooit plotseling, zeker niet bij je achillespees. Die misstap of overbelasting is niet de oorzaak van je blessure. Vaak is het een langer proces geweest waarin je structureel verkeerd bewogen hebt. Vooral bij sporters komt dit veel voor. Je kunt te hard trainen, verkeerde schoenen dragen of een ander trainingsschema proberen. Kortom, bewust of onbewust heb je een proces in gang gezet dat de blessure heeft veroorzaakt.Daarom gaat Fysio Rotterdam samen met jou op zoek naar de oorzaak en op zoek naar een passende behandeling. Wij stellen een beweegprogramma samen dat gericht is op zowel je gedrag als je houding.

Voorkom herhaling van een blessure aan je achillespees

Hoe kun je een achillespeesblessure nu eigenlijk voorkomen? Fysio Rotterdam geeft je vast een aantal praktische tips:

  • Besteed voldoende aandacht aan een goede warming-up
  • Investeer in krachttraining
  • Draag warme hoge sokken bij trainen in de winter
  • Masseer regelmatig je kuiten
  • Trainingen dien je rustig aan op te bouwen

Investeer in herstel en kom langs!

Te lang blijven lopen met een blessure aan de achillespees is onverstandig. Het bevordert op geen enkele manier het herstelproces. Wat voor reden je ook hebt om niet langs te komen, leg het naast je neer en maak een afspraak bij Fysio Rotterdam voor advies op maat en investeer in de begeleiding die je nodig hebt.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top