headerimage

Ik zorg ervoor dat de patiënt weer vertrouwen krijgt in zijn/haar eigen lichaam.

quote

Hoe het begon…

Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijk lichaam en sport en bewegen. Fysiotherapeut is een beroep die deze twee dingen samenbrengt. Als ik geblesseerd raakte met sporten ging ik bij een fysiotherapeut langs en die hielp mij weer op weg om te kunnen sporten. Dit vond ik altijd erg mooi aan het vak en daarom ben ik zelf ook fysiotherapie gaan studeren.

Er is altijd wel iets wat je wel kan doen!

Ik ben niet alleen maar fysiotherapeut op mijn werk, maar ik vind het ook leuk om erover te lezen. Ik probeer altijd op de hoogte te zijn van de nieuwe ontwikkelingen in het vak. Er zijn veel dingen die ik interessant vindt. Momenteel ben ik vooral bezig met de interne motivatie en gedragsverandering van de patiënt. Ik geef veel uitleg aan mijn patiënten over de klachten die zij ervaren zodat ze weten wat er aan de hand is met hun lichaam. Vaak speelt het gedrag van de patiënt om de klacht heen ook een grote rol. Hier besteed ik wat graag meer aandacht aan in de behandeling. Op deze manier krijg je een duurzamere aanpak, omdat mijn patiënten weten hoe de klacht ontstaan is en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ik zal niet zo snel zeggen tegen iemand dat hij of zij moet stoppen met iets doen. Er is altijd wel iets wat je wel kan doen!

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak vind ik het belangrijk om je klacht goed te begrijpen. Vaak vertelt een patiënt precies wat er aan de hand is. Daarnaast kijk ik naar het hele lichaam van de patiënt, de houding van de patiënt kan veel zeggen over de oorzaak van de klacht. Ik vind het belangrijk dat de patiënt goed begrijpt wat er gebeurt. De eerste behandeling is daarom vaak veel uitleg geven over wat er aan de hand is, maar ook wat mijn en jouw aandeel is in het herstel. Ik vind het belangrijk dat de patiënt weer vertrouwen krijgt in zijn/haar eigen lichaam.

Klachten die ik vaak behandel

Ik behandel veel orthopedische klachten (spier en gewrichtsproblemen). Patiënten die klachten hebben in de voeten worden vaak bij mij ingepland, zoals overbelasting van de achillespees of hielspoor klachten. Met shockwavetherapie kunnen we dit goed behandelen. Daarnaast train ik vaak met mensen, zoals extra begeleiding bij het hardlopen of bij revalidatie na een prothese. Ik ben zelf erg sportief en ik vind het leuk om mensen te behandelen die dit ook zijn. Mijn patiënten kunnen mij altijd goed bereiken per mail of telefoon. Hierdoor probeer ik een stok achter de deur te zijn om actief met hun herstel bezig te zijn. Ook nadat therapie gestopt is.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Samantha

Bekijk profiel
Top