headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Rotterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830629 WhatsApp

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Parkinson – Doe zo lang mogelijk alles zelf

Parkinson gaat nooit meer weg en zorgt ervoor dat je steeds minder kunt. In eerste instantie kun je het nog een beetje controleren, maar gaandeweg wordt het steeds meer een nachtmerrie. Aankleden, lopen, eten, het wordt steeds lastiger. Fysiotherapie helpt je om zolang mogelijk alles zelf te kunnen doen bij Parkinson.

Een programma op maat

Bij Fysio Rotterdam stellen we een programma op maat samen. Parkinson is namelijk een complexe ziekte met talloze symptomen, klachten en behandelmethodes. We richten ons onder andere je vitaliteit en uithoudingsvermogen en op specifieke vragen die je ons voorlegt. Parkinson kent verschillende stadia, daarom passen we de oefeningen van bepaalde spiergroepen en de ontwikkeling van je evenwicht daar natuurlijk op aan.

Beginnende Parkinson

Bij beginnende Parkinson kun je nog best veel zelf. In dit stadium werken we aan soepele en sterke spieren. Samen met jou werken we aan je evenwicht, je conditie en kracht in de spieren. Daarmee verklein je de kans op blessures en ook het risico op vallen wordt zo stukken minder.

Gevorderde Parkinson

Heb je te maken met gevorderde Parkinson? Dan wordt bewegen vaak al een stuk latiger voor je. Je verliest steeds vaker je evenwicht en ook je uithoudingsvermogen neemt af. Alle bewegingen die je maakt, gaan steeds moeilijker. Tijdens dit stadium helpen we jou te luisteren naar je lichaam en werken we aan bewegingen die je moeilijk vindt om te doen. Gaat je lichaam achteruit? Geef dit aan, dan kunnen wij ons programma daarop inrichten.

Vergevorderde Parkinson

Bij vergevorderde Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven. Een half uurtje wandelen of zwemmen per dag is belangrijk. Dit hoeft niet een half uur achter elkaar, dit mag je ook onderverdelen in bijvoorbeeld drie keer tien minuten. Merk je dat het sporten je goed doet? Probeer dit zolang mogelijk te doen. Ondanks alles houd het je lijf goed in conditie.

Kom langs voor een persoonlijk behandelprogramma

In welk stadium van Parkinson je ook zit, het heeft altijd zin om een afspraak te maken met Fysio Rotterdam. Het is ons streven jou zoveel mogelijk bij te staan en je te voorzien van de hulp die je nodig hebt. Bel of mail ons voor een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top