We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Rotterdam


Herhaling voorkomen

Een enkelverstuiking kan plotseling ontstaan door een nare misstap. Om misselijk van te worden zoveel pijn. Hoewel je direct gekoeld hebt met ijs en je je been netjes omhoog hebt gehouden, gaat het lopen je niet gemakkelijk af. Een blijvende zwakke plek bij je enkels is natuurlijk niet leuk. Wat kun je er aan doen om zo snel mogelijk te herstellen?

Kies voor een volledig herstelproces

Heb je eenmaal te kampen gehad met een verstuiking van je enkel, dan is het risico aanwezig om dit nogmaals mee te maken. Dit komt omdat mensen soms te snel willen herstellen van een blessure. Een onvolledig herstelproces maakt de herhalingsrisico's des te groter. Als de pijn weg is, wil dat nog niet zeggen dat je ook volledig hersteld bent van je blessure. Spieren in je enkel zijn namelijk zwak en kunnen lang nog niet alle kracht aan die je voorheen had.

Veilig werken aan sterke spieren

Wil je je spieren rondom je enkel weer probleemloos kunnen gebruiken? Dan is een volledig herstelproces belangrijk. Bij het verzwikken van je enkel zijn de spieren sterk opgerekt. Daardoor zijn verklevingen ontstaan die ervoor zorgen dat alles minder soepel verloopt. Een periode rust in acht nemen, is het beste begin van je herstelproces. Lichte oefeningen zorgen ervoor dat je spieren weer soepel worden. Hulpmiddelen zoals een brace of tapebandage leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Een beweegprogramma voor sterke spieren

Dankzij een persoonlijk beweegprogramma van Fysio Rotterdam werk je aan sterke spieren rondom je enkels. Door dit schema aan te houden, heb je de garantie op een voorspoedig herstel. Je houding en manier van bewegen wordt eveneens aangepakt. Hierin is namelijk veelal de oorzaak achter de verzwikking te vinden. Als je duidelijk hebt wat de oorzaak is, hoe kleiner de kans op herhaling.

Herstellen van je enkelblessure? Maak een afspraak!

Wil je de verstuiking van je enkel op de juiste wijze aanpakken voor een spoedig herstel? Schroom dan niet om een afspraak te maken bij Fysio Rotterdam. Bel of mail voor een kennismaking of afspraak. Daarmee voorkom je ergere klachten en meer pijn.