Jouw Tennisarm Behandeld bij Fysio Rotterdam


Een pijnlijke, stijve en lamme arm

Een tennisarm is een collectie van pijnen en ongemakken. Deze concentreren zich in en rond de elleboog. Je kunt ook last hebben van tintelingen in je onderarm. Hoewel het bij bewegen iets beter aanvoelt, lijkt de pijn maar niet weg te gaan. Ook bij het draaien van je onderarm heb je last van een zeurende pijn.

De tennisarm is een peesontsteking

Een tennisarm ontstaat veelal door overbelasting. Dit heeft als gevolg een ontsteken en stijve pees waardoor je je elleboog minder eenvoudig kunt bewegen. Overbelasting ontstaat door voortdurend dezelfde beweging te maken of het aannemen van een verkeerde houding. Sporten en zwaar lichamelijk verrichten kunnen een belangrijke veroorzaker zijn.

De behandeling van pees, spier en gewricht

Om deze pijnlijke cyclus te doorbreken, is Fysio Rotterdam erop gericht om zowel je pees, spieren en het gewricht te behandelen. Uiteraard krijg je daar de nodige oefeningen bij. Deze oefenen helpen je bij het rekken van je spieren, het beweeglijker maken van je onderarm en het verkrijgen van meer kracht in je spieren.

Deep-tissue massage en dry-needling

Een tennisarm kan ook behandeld worden met behulp van dry-needling en massage. Deze behandelmethodes richten zich op de pijnlijke punten rondom je spieren. Deze pijnlijke punten kun je zelf voelen door de knobbeltjes in de spieren bovenaan je onderarm. Hoewel deze behandelmethodes soms een beetje pijnlijk zijn, geven ze op de langere termijn veel verlichting en uitkomst. Maak daarom een afspraak bij Fysio Rotterdam om je tennisarm te behandelen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!