Sportfysiotherapie bij Fysio Rotterdam


Snel herstellen van een sportblessure

Er zijn talloze voorbeelden op te noemen van een sportblessure. Logisch, elke sport heeft namelijk zijn eigen zwakke plekken. Voetballers kampen nu eenmaal snel met een knie- of enkelblessure. Voor een spoedig herstel van een sportblessure ben je bij Fysio Rotterdam op de juiste plek.

Slechts pech of speelt er toch meer?

Een sportblessure kan in een moment ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een verzwikking van de enkel of een plotselinge draai met je knie. Vergeet echter niet dat een sportblessure ook veelal het eindstation is. Vaak is er al het nodige aan vooraf gegaan.

Dit kan bijvoorbeeld een periode zijn van te zwaar trainen, maar ook een onjuiste houding of het dragen van verkeerde schoenen kan een voorloper zijn van een sportblessure. Daarom is het belangrijk niet alleen de symptomen te behandelen, maar vooral ook de oorzaak te bekijken.

Blessureklassiekers

Natuurlijk is sporten goed voor spieren, botten en pezen. Alles wordt sterker, soepeler en steviger. Toch kan er bij intensief sporten vaak van alles misgaan. Een verkeerde stand van de voeten kan bij hardlopers leiden tot voetblessures, terwijl tennissers en golfers bijvoorbeeld veel gevoeliger zijn voor elleboogblessures.

Een programma op maat voor jouw sportblessure

Elke blessure is anders, daarom stelt een fysiotherapeut van Fysio Rotterdam een persoonlijk behandelprogramma op. Dit programma is gericht op verlichting van de pijn en soepele en sterke spieren. Het in acht nemen van een bepaalde rustperiode is hierin erg belangrijk. Je wilt natuurlijk verantwoord weer gaan sporten, dus is het belangrijk overbelasting tegen te gaan.

Verklevingen en knopen verwijderen

Bij een sportblessure zijn de spieren vaak flink verstoord. Ze kunnen verkrampt zijn, maar ze kunnen tevens kampen met knopen of verklevingen. Als Fysio Rotterdam zijn we erop gericht deze weg te halen. Dat bevordert namelijk een snelle genezing. Bovendien is de kans op herhaling hierdoor minimaal.

Persoonlijke training voor sterke spieren

Is het einde van de behandeling in zicht? Dan gaan we ons richten op krachtherstel, zonder dat we dit overhaast doen. We maken hiervoor gebruik van een doelgericht trainingsprogramma. Zowel de warming-up als cooling-down zijn hierin erg belangrijk. Kortom, meld je bij ons aan als je kampt met een sportblessure en laat ons je verder begeleiden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!