Fysiotherapie aan huis


Vergoeding

Fysiotherapie aan huis wordt niet altijd vergoed door een zorgverzekeraar. Soms is een verwijzing nodig. Overleg met je huisarts en zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

Als langskomen lastig of thuisblijven noodzakelijk is

Een behandeling uitstellen is nooit verstandig. Toch kunnen er verschillende redenen zijn waarom je dit doet. Je hebt bijvoorbeeld weinig tijd, je beschikt niet over eigen vervoer of je kunt vanwege de ernst van de klacht het huis niet uit. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, kun je Fysio Rotterdam ook vragen bij je langs te komen.

Veel voorkomende klachten waarvoor we langskomen

Soms doe je er verstandiger aan om thuis te blijven. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een operatie. Als je een nieuwe heup of knie hebt, kun je maar beter binnen blijven. Dat geldt natuurlijk ook bij een hernia. Na revalidatie van een beroerte of bij een ziekte zoals MS is het fijn om te weten dat Fysio Rotterdam ook bij je thuis langskomt.

De voordelen van een fysiotherapeut aan huis

Een fysiotherapeut aan huis brengt natuurlijk veel praktische voordelen met zich mee. Het kan echter ook een positief effect hebben op je behandeling. Zo leer en oefen je in een vertrouwde omgeving. Dat maakt het voor jou gemakkelijker om je verhaal kwijt te kunnen.

Een fysiotherapeut kan samen met je bepaalde oefeningen thuis uitvoeren. Wellicht zijn er thuis ook mogelijke oorzaken te benoemen waarom iets in jouw lijf niet lekker loopt. Fysio Rotterdam kan je daar gericht bij helpen en adviseren.

Moet ik me voorbereiden?

Als een fysiotherapeut langs komt, hoef je hiervoor geen maatregelen te treffen. Fysio Rotterdam past zich namelijk aan, aan jouw situatie. De behandelingen die we thuis uitvoeren zijn precies hetzelfde als in de praktijkruimte. We stellen een compleet behandelplan op voor jou thuis en je krijgt van ons oefeningen aangereikt om je spieren soepel te houden.

Aantrekkelijk voor senioren

Veel oudere mensen vinden het fijn om thuis behandeld te worden. Het is voor hen minder gedoe en kost ook nog eens minder energie. Thuisbehandeling werkt dan ook perfect voor mensen die al op leeftijd zijn. Wij zijn goed op de hoogte van klachten en problemen die horen bij het ouder worden en helpen ouderen daarom optimaal om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Maak een afspraak met Fysio Rotterdam

Wil je weten hoe het werkt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt ons altijd bellen of mailen voor een eerste afspraak bij jou thuis. We doen dan lichamelijk onderzoek en stellen samen met jou een plan op. We helpen je graag in je veilige en vertrouwde omgeving!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!