Coen
Ik besteed veel aandacht aan het uitleggen van de klacht.
Bel 085-0830629

Hoe het begon…

Op de middelbare school is mijn interesse voor fysiotherapie ontstaan. Vanaf de eerste klas had ik al grote interesse in het menselijk lichaam. Daarnaast had ik ook affiniteit met sport en bewegen. Fysiotherapie brengt deze interesses samen, vandaar dat ik na mijn middelbare school de studie fysiotherapie gevolgd heb. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Nu ik echt als fysiotherapeut werk, merk ik dat ik het ook heel mooi vind om samen met mijn patiënt een probleem op te lossen.

De eerste afspraak

Allereerst vindt er een uitgebreid gesprek plaats, wat voelt/ervaart de patiënt en wat is de reden dat hij of zij naar de fysiotherapeut gekomen is? Ik wil geen details missen, want die kunnen soms essentieel zijn. Vervolgens onderzoek ik het probleem en deel ik mijn gedachtes met de patiënt. Ik vind het belangrijk dat de we op één lijn liggen. Daarna stel ik een behandelplan op en ook hierbij vind ik het belangrijk dat we ons daar allebei in kunnen vinden. Ik besteed veel aandacht aan het uitleggen van de klacht. Ik wil dat de patiënt voordat hij naar huis gaat begrijpt wat ik verteld heb en dat er een plan van aanpak is. Dit zorgt vaak voor een gevoel van rust bij de patiënt.

Allebei experts

De patiënt en ik zijn gelijkwaardig en zo behandel ik mijn patiënten ook. Ik probeer hierin een beetje een persoonlijke sfeer te creëren. Ik ben van mening dat de patiënt en ik beiden experts zijn. Zelf ben ik dan de expert in het bewegen en menselijk lichaam, maar de patiënt is expert is zijn/haar eigen belevingswereld. Dat kan ook zeker waardevol zijn voor het behandelproces.

 

Coen