Spanningshoofdpijn Fysio Rotterdam


Spanningshoofdpijn, hoe wordt het minder?

Spanningshoofdpijn kan zich op verschillende manieren voordoen en het kan ook zomaar plotseling ontstaan. Een bonzend en gespannen gevoel. Druk achter de ogen is ook een veel voorkomend verschijnsel. In het ergste geval kan de pijn weken aanhouden. Hoe kun je de pijn minder laten worden?

Spanningshoofdpijn en de wetenschap

Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen. De wetenschap weet nog steeds niet echt hoe spanningshoofdpijn ontstaat. Er zijn mensen die er al hun gehele leven bij vlagen last van hebben. Vermoeidheid, stress en angst kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van spanningshoofdpijn, maar de wetenschap weet het niet zeker. Wat wel duidelijk is voor de wetenschap, is dat spanningshoofdpijn in verbinding staat met spanning in de hals, schouders en het hoofd. Massage helpt uitstekend bij spanningshoofdpijn.

Behandeling van spanningshoofdpijn op drie terreinen

Als je een afspraak maakt bij Fysio Rotterdam voor de behandeling van spanningshoofdpijn, dan richten we ons op drie aspecten: ontspanning, houding, souplesse en kracht. Massage helpt bij het ontspannen van de spieren. Dat geldt ook voor een goede houding of een andere manier van bewegen. Verder krijg je bij ons oefeningen mee om verkrampte spieren te helpen ontspannen.

Ook geven we aandacht aan het soepel houden en het versterken van zwakke spieren. Nieuwsgierig? Blijf niet te lang lopen met spanningshoofdpijn, maar meld je bij ons voor een eerste kennismaking!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!