Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten


Ik ben wanhopig. Nekpijn voelt eng.

Je mag je best een beetje ongerust voelen. Je nek is een fragiel onderdeel van je lichaam. Als er op die plek iets mis gaat, dan is het vaak goed mis. Je beweegt namelijk meer met je lichaam dan met je hoofd. Nekpijn is vermoeiend, trekkend en veroorzaakt ook vaak hoofdpijn. Ibuprofen verlicht de pijn, maar zorgt uiteindelijk niet voor een duurzaam en effectief resultaat.

in je schouders en je rug

Ibuprofen is niet alleen een ontstekingsremmer, maar ook een perfecte spierontspanner. Veel nekklachten zoals stijfheid bij draaien en moeilijke hoofdbewegingen, worden veroorzaakt door verkrampte spieren. Deze ontstaan door verklevingen en knopen in de spierweefsels. Uiteraard speelt het gehele gebied bij je nek een rol bij nekpijn. Daarom kijken we bij Fysio Rotterdam naar zowel je rug, schouders en hoofd. We starten altijd met het brengen van rust. Dit kan op verschillende manieren en daarom onderzoeken we samen met jou hoe we dat het beste kunnen realiseren.

nekpijn Almere

Weten waar je nekklachten vandaan komen

De oorzaak van een pijnlijke nek is niet altijd even eenvoudig te achterhalen. Stress kan natuurlijk van invloed zijn, maar dit is niet altijd he geval. Je houding, bewegingen en gedragingen spelen eveneens een belangrijke rol. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een verkeerde zit- of slaaphouding. Te lang met je smartphone in bed liggen, kan ook de nodige klachten veroorzaken. We behandelen niet alleen de klacht, maar leren je ook hoe je in de toekomst nekklachten kunt voorkomen.

Jouw persoonlijke programma

Je nekklachten worden door ons zorgvuldig en uitvoerig onderzocht. Bovendien kiezen we voor een programma op maat. Rust, spieren helpen ontspannen en sterke en soepele spieren ontwikkelen, is een belangrijk doel tijdens de behandeling. We maken hiervoor gebruik van een oefenschema dat volledig op jou is afgestemd. Alle oefeningen worden nauwgezet met je doorgenomen. Zeker in het begin zien we je vaker en kunnen we je zo nodig bijsturen en aanvullen.

Maak werk van je herstel: kom langs!

Te lang met nekklachten blijven lopen, is gewoonweg niet verstandig. Dit bewerkstelligt geen voorspoedig herstel. Bovendien vergroot je daarmee alleen maar de schade. Leg elke vorm van excuus naast je neer, voorkom te grote gevolgen en maak een afspraak bij Fysio Rotterdam voor een zorgvuldige en effectieve aanpak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!