Succesvol herstellen van een knieblessure


Sporten na een knieblessure

Een knieblessure voel je de gehele dag door. Staan, zitten en lopen, alles doet pijn. Met elke beweging die je maakt, zit je jezelf in de weg. Hoewel je het liefst buiten of aan het sporten bent, is een snelle oplossing nog niet zichtbaar. Hoe kun je weer optimaal trainen na een knieblessure?

Een knieblessure kost tijd

Een knieblessure is natuurlijk hartstikke pijnlijk en vervelend. Juist omdat het zoveel tijd kost. Trek er maar drie weken voor uit, zeker als je kniebanden gescheurd zijn. Tijdens deze periode doe je verschillende oefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden. Fysio Rotterdam kan je hierbij ondersteunen door het aanleggen van een kniebrace.

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk alles doen, maar negeren van je knieblessure heeft geen enkele zin. Hoe meer je een knieblessure forceert of negeert, hoe groter de kans dat het een chronische klacht wordt. Fysio Rotterdam biedt mensen met een knieblessure een compleet programma aan voor een optimaal herstelproces. Uiteraard leggen wij je vooraf uit wat er nu precies aan de hand is met je knie.

knieblessure Rotterdam

Hoe ontstaat een knieblessure?

Een knieblessure ontstaat door herhaaldelijk de verkeerde beweging te maken gedurende een lange periode. Gevolg daarvan is dat zowel de kraakbeenlaag als het kraakbeenweefsel beschadigd raken. Je knieblessure is ontstaan door een draaiende beweging die je met je knie hebt gemaakt. Hoewel je knie dat eigenlijk helemaal niet kan, gebeurt dat toch op zo'n moment. Dit kan een negatief effect hebben op je banden, maar ook de meniscus kan hierdoor geraakt zijn. Een knie uit de kom, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Uiteraard is het onze taak duidelijk te krijgen wat jouw klacht is en het juiste beweegprogramma voor je samen te stellen voor de beste resultaten.

De bekendste klacht

Een knieblessure is de meest voorkomende klacht waardoor er ook veel onderzoek naar is gedaan. Fysio Rotterdam biedt een scala aan mogelijkheden en behandelmethoden om aan het herstel van je knie te werken. We geven je ook informatie over hoe jouw lichaam werkt en wat je kunt doen om je knie zo spoedig mogelijk te laten herstellen.

Maak werk van je knieblessure: kom langs!

Te lang blijven lopen met een knieblessure is niet verstandig en bemoeilijkt een spoedig herstel. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op (blijvende) schade. Wat je reden om niet langs te komen ook is, leg het naast je neer en bel of mail ons voor een afspraak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!