Jouw hielspoor behandeld bij Fysio Rotterdam


Pijn in je hiel

Elke ochtend als je opstaat lijkt de pijn in je hiel erger te worden. Je hoeft slechts enkele stappen te zetten en je zakt bijna door je knieën van de pijn. Hoewel het in de loop van de dag misschien iets beter gaat, gaat het nooit helemaal weg. Een afspraak maken bij Fysio Rotterdam is dan ook een slimme keuze.

Wat kun je doen aan hielspoor?

Symptomen van hielspoor zijn zo specifiek dat een diagnose stellen niet moeilijk of ingewikkeld is. Een huisarts kan bijvoorbeeld deze diagnose bestellen. Zodra duidelijk is dat je last hebt van hielspoor, kun je gerichte stappen ondernemen. Je kunt podo-therapeutische zooltjes of Strassburg sokken aanschaffen of kiezen voor cortison injecties.

De rol van fysiotherapie

Naast allerlei stappen die je zelf kunt ondernemen, kan fysiotherapie helpen als je last hebt van hielspoor. Rekoefeningen kunnen je helpen om thuis meer in balans te zijn. Werkt dit niet voldoende? Fysio Rotterdam kan ook gebruikmaken van triggerpoint massage.

Wat houd triggerpoint massage in?

Een pijnlijke knoop in je spieren wordt ook wel een triggerpoint genoemd. Zodra je op een pijnlijke spier drukt, veroorzaakt dit een intense pijn. Knopen in je voet en hiel kunnen gemakkelijk verstopt raken vanwege de 138 (!) spieren, pezen en bindweefselbanden die hier zitten. Triggerpoint massage behandelt deze drukpunten.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!