Fibromyalgie behandeling bij Fysio Rotterdam


Ik heb overal pijn. Komt het ooit nog goed?

De klachten die met fibromyalgie gepaard gaan, zijn haast onmogelijk om allemaal op te noemen. Eigenlijk heb je overal pijn en slaap je ook vaak slecht. Hoewel je misschien niet eens weet of je last hebt van fibromyalgie, wil je het liefst dat dit stopt.

Pijn in je spieren en weefsel

Fibromyalgie betekent letterlijk dat je last hebt van pijn in je spieren en weefsel. Hoewel de oorzaak hiervan niet bekend is bij de wetenschap, weten we gelukkig wel wat we eraan kunnen doen.

In beweging blijven is belangrijk

Bij fibromyalgie is het belangrijk om in beweging te blijven. Hoewel je veel pijn hebt en daardoor minder actief bent, werkt dat averechts. Je klachten worden namelijk alleen maar erger en ook je conditie neemt af.

Bij Fysio Rotterdam gaan we aan de slag met rek- en ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen houden je spieren en gewrichten soepel. Om je spieren niet verder af te laten zwakken, werken we ook aan krachtoefeningen. Bovendien geven wij je advies over hoe je een actieve leefstijl kunt invullen en onderhouden.

Wat is je fibromyalgiescore?

Als patiënt met fibromyalgie heb je vaak al een lang traject achter de rug. De aandoening is niet gemakkelijk te herkennen. Dat maakt je als persoon natuurlijk hartstikke onzeker. Hoewel je last hebt van pijn, vermoeidheid, duizeligheid en slechts slapen, heeft jouw ziekte eigenlijk geen echte naam.

Gelukkig kunnen wij als Fysio Rotterdam wel iets met jouw klachten. Door het invullen van een aantal vragen omtrent je klachten, kunnen wij een fibromyalgiescore berekenen. Aan de hand daarvan kunnen we aan je herstel gaan werken.

Maak een afspraak

Bij Fysio Rotterdam nemen we elke klacht serieus, ook die van fibromyalgie. Schroom daarom niet om een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Wij komen graag met jou in contact. Bel of mail ons voor een eerste afspraak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!