Wat is fysiotherapie?


Een fysiotherapeut is deskundige in houding en beweging

Als geen ander heeft een fysiotherapeut kennis van je lichaam. Alles dat ervoor zorgt dat je kunt bewegen, denk bijvoorbeeld aan spieren, gewrichten en zenuwen, maakt onderdeel uit van zijn expertise. Een fysiotherapeut kun je inschakelen als je last hebt van pijn bij bewegingen of wanneer bepaalde bewegingen je lastig afgaan. Mensen met chronische klachten kunnen langskomen bij Fysio Rotterdam, maar ook sporters die kampen met een blessure. Eigenlijk zijn er duizend-en-één klachten, vraagstukken en symptomen die een fysiotherapeut kan behandelen. Het beste dat je kunt doen is langskomen. Dit geeft je duidelijkheid over je vraagstuk, wat eraan gedaan kan worden en hoeveel tijd het herstelproces in beslag neemt.

Een behandeling die voor je zorgt

Elke behandeling die een fysiotherapeut doet, is een persoonlijk proces. Het gaat bij Fysio Rotterdam dan ook altijd om jou. Niet alleen om je lichaam, maar ook de manier waarop je je gedraagt en hoe je beweegt. Bij Fysio Rotterdam krijg je daarom een beweegprogramma dat persoonlijk op jou is afgestemd. Door het volgen van een oefenschema wordt duidelijk wat voor jou werkt, hoeveel progressie je boekt en waar je vooral niet moet forceren.

Herstel en verandering

Bij fysiotherapie draait het om een tweetal zaken: herstel en verandering. Herstel vindt plaats door het nemen van voldoende rust, maar ook door het doen van bepaalde oefeningen. Bovendien ga je ook zaken aanpakken die ervoor zorgen dat de klachten wegblijven.

Fysiotherapeut nodig? Let op registratie en beroepsvereniging

Bij de keuze voor een fysiotherapeut is het belangrijk om te letten op de BIG-registratie en of iemand is aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee wordt de kwaliteit van zorg gegarandeerd. Verder speelt ook persoonlijk contact een belangrijke rol. Hoe beter de klik met een fysiotherapeut, hoe sneller en beter jij herstelt. Kies daarom welke fysiotherapeut en behandelmethode jou het meest aanspreken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!